Placinta cu foi fine

marți, 23 august 2016

Tort cu struguri si portocale

Blat: 10oua, 10 linguri faina, 10 linguri zahar, 1 lamaie(zeama si coaja), 1 lingurita bicarbonat alimentar, 5 linguri ulei.
Crema: 1 plic praf budinca de vanilie, 300ml lapte, 5 linguri zahar, 1 margarina(unt).
Decor:500ml frisca lichida,3 portocale, 4 kiwi, 1 ciorchine strugure, 2 plicuri gelatina transparenta.
Nr. portii: 15-20 felii
Timp de preparare: 120 minute.
 
Mod de preparare:
      Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu 5 linguri zahar, iar galbenusurile se mixeaza cu celelalte 5 linguri de zahar pana devine o crema spumoasa. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, coaja de la lamaie, bicarbonatul dizolvat in zeama de la lamaie si faina. La urma se pune uleiul. Totul se amesteca cu lingura de lemn de sus in jos ca sa nu se lase albusurile si sa fie blatul pufos.
   Compozitia se pune in forma de tort unsa cu ulei. Se coace la foc potrivit timp de 30-35
de minute.Dupa coacere se lasa la racit in forma inca 5 minute apoi se scoate din forma.  
 Pentru crema:
Se pune laptele la fiert cu zaharul iar cand fierbe laptele se adauga praful de budinca.Se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit apoi se amesteca cu margarina(untul).
    Blatul racit se taie in 3(trei) parti si se umple cu crema de budinca.
    Frisca se bate bine, imbraci tortul cu frisca, il ornezi cu fructe(dupa imaginatie si preferinte) si pui peste fructe gelatina transparenta(conform instructiunilor de pe ambalaj).
Eu am taiat portocala in felii subtiri si am format trandafiri, felii le-am lipit intre ele cu putina frisca.
Acest tort l-am facut pentru copii mei.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu