Placinta cu foi fine

vineri, 26 august 2016

Chec aperitiv cu legume si ciuperci

Ingrediente: 8 oua,4 linguri faina,1 cutie cu ciuperci,1 morcov mare,100 g mazare,150 g sunca,marar si patrunjel frunze verzi,sare si piper.

Mod de preparare:
   Morcovul se curata si se taie cubulete , se pune la fiert impreuna cu mazarea.Dupa ce s-au fiert se lasa la racit.Albusurile se bat spuma tare se amesteca apoi cu galbenusurile.Ciupercile dupa ce s-au scurs de zeama se taie cubulete la fel si sunca. Se pun in albusul batut cate un pic din fiecare(morcov,mazare,sunca,ciuperci), se pune mararul si patrunjelul frunze taiate marunt(eu am avut congelat e foarte ok) si se condimenteaza cu sare si piper.Doua tavi de chec se ung cu ulei si se tapeteaza cu pesmet sau faina si se imparte compozitia in cele doua tavi.Se lasa la cuptor la foc potrivit 45-50 minute pana prinde o crusta maro.Acest chec e super,pentru sarbatori, zile onomastice, foarte bun si rapid de facut.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu