Blat
Umplutura si decor:
Mod de preparare
Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 5 linguri de zahar. Galbenusurile se bat bine cu mixerul impreuna cu celelalte 5 linguri zahar si cele 2 pliculete de zahar vanilat pana devine ca o crema si adaugi apoi praful de copt si bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie. Albusurile se amesteca cu crema de galbenusuri si apoi se pune faina in ploaie.Se amesteca cu o lingura de lemn de sus in jos ca sa nu se lase. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie si se coace cam 45-50 minute. Se face proba cu scobitoarea.
Blatul copt si racit se taie in doua se insiropeaza cu siropul de ananas.Frisca se bate spuma tare iar la sfarsit se adauga esenta de lamaie.Jumatate din fructe le tai cubulete iar celelalte raman pentru decor.Se pune primul blat insiropat pe o tava pui putina frisca batuta , fructele taiate marunt iar putina frisca apoi cel de al doilea blat insiropat apoi se imbraca tot in frisca si se orneaza cu fructe.Peste fructe se pune gelatina. Gelatina o prepari conform instructiunilor de pe plic.
|
Placinta cu foi fine
marți, 23 august 2016
Tort cu fructe si frisca
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu