Placinta cu foi fine

vineri, 26 august 2016

Supa de perisoare cu conopida

Ingrediente: 1 ceapa mare,2 morcovi,2 cartofi,cateva buchetele de conopida,2 pumni mici de orez,3 linguri de ulei,bors magic cu verdeturi(pentru acreala) de la Delikat, putina sare sau delikat, frunze de patrunjel si marar verde(optional)

Perisoare:200 gr carne tocata de porc(sau amestec cu vita), 3 linguri gris,2 galbenusuri.

Mod de preparare:
 Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina sare apoi adaugi conopida rupta in buchetele mici si 4-5 litri apa,iar cand da in clocot pui si cartofii taiati in cubulete.Intre timp pregatesti perisoarele amestecand carnea tocata cu grisul si galbenusurile si formezi perisoarele. Le pui asezate pe o farfurie pana cand le bagi la fiert.Cand legumele s-au fiert pe jumatate pui perisoarele si orezul si le lasi la fiert circa 8-10 minute.Spre sfarsit condimentezi cu delikat si bors magic cu verdeturi.Iei oala de pe foc si adaugi verdeturile(patrunjel si marar verde). Este o supa usoara si plina de legume, sanatate in farfurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu