Ingrediente:
Blat: 4 galbenusuri,12 linguri zahar,12 linguri faina,200 ml lapte,12 linguri ulei,1/2 plic praf de copt,1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie,2 plicuri zahar vanilat.
Umplutura: 1 kg. mere, 6 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat.
Spuma: 4 albusuri ou, 12 linguri zahar.
Mod de preparare:
Pentru blat se mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat apoi cu uleiul pus in fir cala maioneza pana devine ca o crema spumoasa.Apoi se adauga laptele alternativ cu faina ca sa nu se faca cocoloase si praful de copt+bicarbonatul dizolvate cu zeama de lamaie.Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina la foc potrivit timp de 15 minute.Intre timp se prepara umplutura de mere: merele se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare se pune zaharul si zaharul vanilat si se calesc pe foc mic pana scade zeama lasata de mere.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul pana se intareste.Dupa ce blatul s-a copt 15 minute(adica pe jumatate) se scoate din cuptor se pune umplutura de mere si apoi intinzi spuma de albusuri.Peste spuma faci cu furculita dungi si mai lasi la cuptor cam 10-12 minute pana capata o culoare galbena.
|
Placinta cu foi fine
marți, 23 august 2016
Prajitura vanilata cu mere
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu