Ingrediente:
Blat: 6 oua, 100g zahar, 5 linguri faina, 2 linguri cacao, un varf cutit cu bicarbonat stins cu lamaie,2 pliculete de ness, 2 linguri ulei
Crema:3 galbenusuri, 2 pliculete zahar vanilat, 100g zahar, 250g unt(margarina)
Decor: 2 pachete biscuiti cu cacao, 100 ml cafea lichida indulcita, 200g frisca lichida, ciocolata menaj.
Nr. portii: 25 bucati
Timp de preparare: 120 minute
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare, galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana devine o crema spumoasa si se amesteca cu compozitia de albusuri.Apoi adaugi faina amestecata cu cacaua, bicarbonatul stins cu putina lamaie, nessul si la urma uleiul. Se amesteca cu o lingura de lemn ca sa nu se lase de sus in jos.Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, si se coace la foc potrivit timp de 20-25 minute.
Pentru crema amesteci cu mixerul galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pe foc mic pana se ingroasa, se lasa la racit si se amesteca cu untul frecat spuma in prealabil.
Crema se pune peste blatul racit, asezi biscuiti trecuti prin cafeaua indulcita si pui deasupra frisca batuta tare. Ornezi cu putina ciocolata menaj razuita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu