Placinta cu foi fine

miercuri, 31 august 2016

Chec la tava din oua de rata

Ingrediente:10 oua de rata,15 linguri de zahar,15 linguri de faina,8 linguri de ulei,2 plicuri de zahar vanilat,1 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie,2 linguri de cacao,3 pumni de nuca prajita putina si taiata cu cutitul marunt,1 borcan de visine fara samburi.

 Mod de preparare: Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare (cele de rata sunt mai albe ca ce de gaina si au o consistenta mai fluida putin) si cand incep sa creasca putin sa faca spuma se adauga rand pe rand 8 linguri de zahar si se continua baterea pana creste in volum si s-au intarit.Galbenusele se bat cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga in fir uleiul ca la maioneza se continua baterea pana isi dubleaza volumul si topeste zaharul tot.
Albusurile se amesteca cu galbenusele apoi adaugam faina in ploaie si praful de copt.Din compozitie lasam cateva linguri bune pe care le amestecam cu cacaua.Intr-o tava dreptunghiulara punem hartie de copt punem compozitia galbena apoi nucile taiate marunt,compozitia maro cu cacaua si deasupra visinile fara samburi.Se coace la foc potrivit 30-35 minute.
Dupa ce se coace se pudreaza cu zahar pudra.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu