Placinta cu foi fine

vineri, 26 august 2016

Prajitura cu foi cu nuca

Ingrediente:
 Foi - 9linguri zahar,2 oua intregi,2 linguri miere de albine,2 linguri ulei,1 lingurita bicarbonat de sodiu dizolvat in putina zeama de lamaie,9 linguri nuca macinata,faina cat cuprinde(300-350gr).

Crema: 500 ml lapte,4 linguri .gris,2 plicuri zahar vanilat,1 rama, 200 gr zahar.
Decor: zahar pudra

 Mod de preparare:
Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 3 foi.Foile se intind cu mana nu cu sucitoarea.Foile se coc pe dosul tavii unse cu ulei. Pentru crema punem la fiert laptele,zaharul si zaharul vanilat cand fierbe adaugam grisul se amesteca pana se ingroasa si se lasa la racit.Apoi se adauga in rama frecata spuma in prealabil.

 Asamblare:1 foaie cu nuca,1/2 crema,a 2a foaie,1/2 crema,a3a foaie cu nuca, zahar pudra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu