Ingrediente: 5 kg ardei rosii si galbeni(cum ai), 3 verze mai mari si una rosie(optional),150 gr sare grunjoasa,hrean,boabe piper,boabe mustar,frunze telina verzi,crengute marar si cimbru uscat,5 litri apa,0.700 ml otet,putin salicil sau 1 plic pikant fix.
Mod de preparare
Varza se da pe razatoarea mare si se lasa cu sarea la murat cam 1-2 ore.Ardeii se spala si se curata de cotoare si seminte.Cand varza a lasat apa ardeii se pot umple.
Pentru saramura punem apa,otetul si sarea la foc pana fierbe apoi asa fierbinte se toarna in borcane peste ardeii.
In borcanele spalate si sterilizate se pun boabele de piper si mustar apoi crengutele de marar si cimbru uscat asezam ardeii si punem printre hreanul fasiute iar deasupra frunzele de telina verde si un varf de cutit cu salicil..Saramura se pune fierbinte peste ardeii.Se capseaza si se aseaza direct in camara.Sunt foarte buni si aromati pentru iarna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu