Placinta cu foi fine

vineri, 26 august 2016

Bogracs

Ingrediente: pentru un ceaun de 8 litri - 2 cepe mari,3 morcovi,4 ardei mari rosii, verzi, galbeni (cum ai),boia de ardei dulce,8 bucati costita afumata,1 kg. carne porc pulpa,0.5 kg. piept de pui,4 rosii mari zemoase,1 kg. cartofi,3 oua,6 linguri faina,sare, delikat,piper macinat,frunze patrunjel,100 ml ulei.

Mod de preparare: Cureti ceapa, morcovii, ardeii, le speli si le tai marunt.Pui in ceaun uleiul sa se incinga apoi pui legumele la calit. Cand s-au calit putin adaugi boiaua si rosiile curatate de coaja si taiate marunt si pui si carnea de porc taiata cubulete si costita afumata.Le lasi sa se inabuse cam 5 minute si apoi adaugi 2 litri de apa si lasi sa fiarba pe jumatate carnea. Apoi se adauga carnea de pui taiata cubulete si se lasa sa fiarba bine carnea.Cand e carnea aproape fiarta pui cartofii curatati si taiati in cuburi si intre timp pregatesti galustele din cele 3 oua si faina si putin patrunjel taiat fin(pentru aspect).
Le dau forma dorita la galuste si le lasi la fiert cam 7-8 minute.Inainte de a lua ceaunul de pe foc pui condimentele: sare, piper, delikat si la urma frunzele de patrunjel taiate marunt.

 Se serveste calda cu ardei iute (cui ii place). Este o mancare specifica Bihorului pe care noi o facem cat de des putem. Eu am preparat-o si la oala pe aragaz si a iesit foarte gustoasa. E super de gustos, merita sa-l incercati. Eu fac aceasta reteta pe timp de vara, la ceaun, si de 4-5 ori.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu