Placinta cu foi fine

vineri, 26 august 2016

Prajitura cu visine si nuca

Ingrediente
Pentru blatul de cacao 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 4 lg apa fiarta 4 lg faina 1 lg cacao
Pentru bezea 6 albusuri 220 g zahar 100 g nuci prajite si taiate 1 cana visine scurse din compot 1 cana faina (1 cana = 200 gr)
Pentru cremă 6 galbenusuri 200 g zahar 300 ml lapte 1 plic budinca de vanilie 3 plicuri zahar vanilat 250 g unt
Pentru glazură 160 g ciocolata 20 g unt 50 ml frisca lichida

Mod de preparare
Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, uleiul treptat, apa fiarta lingura cu lingura, iar la final incorporam faina amestecata cu pudra de cacao. Compozitia o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem.

 Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final faina amestecata cu nucile prajite si taiate si visinile (folosim o lingura cand amestecam). Intindem in tava tapetata cu hartie de copt si coacem.

Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat, budinca de vanilie o amestecam cu laptele rece, apoi il amestecam cu galbenusurile . Punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa. Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca . Untul il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam bine. Glazura : punem ingredientele intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand mereu pana cand obtinem glazura.

Asamblare : blat cacao-crema-bezea-glazura





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu