Placinta cu foi fine

vineri, 26 august 2016

Placinta rulada cu branza

Ingrediente: pentru o tava mare de aragaz

Aluatul:1 kg faina (ungureasca) se freaca cu 2 linguri pline de unsoare de porc solida apoi se adauga 1-2 oua , drojdie cat o nuca dizolvata in iaurt +3-4 linguri otet+1 lingura plina de sare de bucatarie.

Totul se moaie cu iaurt(cam 500 ml iaurt).
 Aluatul obtinut se imparte in doua parti ca doi colaci.Acestia se intind fiecare si se unge fiecare foaie cu unsoare topita si se presara faina.Se ruleaza, se face melc si sepune la rece 10-15 minute.Fiecare melc se intinde din nou si se imparte in doua parti.Deci din 2 melci rezulta 4 melci(mie mi-au iesit 5 din marginile de la fiecare melc care nu a incaput in tava am mai facut inca unul).

Umplutura: branza sarata+2-3 cartofi fierti facuti piure+1 ou+marar (daca vrei).
Se ruleaza , se aseaza in tava si se unge cu ou si se presara mac,susan sau serazuieste branza sarata.Se da la cuptor cam 45-50 minute. Este o placinta sau rulada cu branza sarata foarte buna.
Eu fac aceasta placinta de cate ori pot.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu