Ingrediente:
Pentru aluat:600 gr faina,4 linguri pline cu untura de porc,4 linguri smantana,2 oua,50 gr lapte +drojdie cat o nuca,sare.
Pentru umplutura:700 gr carne de porc tocata,2 cepe mari,2 oua,1 lingura pasta de ardei (proaspata facuta din ardei rosu),
frunze de marar si patrunjel verde,4 linguri pesmet, sare,piper +1 galbenus(pentru uns deasupra).
Mod de preparare.
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac 2 foi).
Pentru umplutura se caleste ceapa taiata marunt apoi punem carnea de porc tocata si se lasa pe foc pana se schimba culoarea.Apoi se adauga pasta de ardei si se mai lasa cam 20 minute pana se patrunde carnea(daca trebuie se adauga din cand in cand apa ca sa nu se prinda de tigaie).La final adaugam ouale,frunzele de marar si patrunjel,sare,piperul si la urma pesmetul.
Intr-o tava dreptunghiulara se pune o foaie din aluat apoi umplutura apoi a doua foaie pe care o intepam cu furculita.Deasupra ungem foaia cu galbenus de ou.Se coace la foc potrivit cam 35-40 minute pana deasupra e rumena.
E o placinta ideala ca aperitiv .Merita incercata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu