INGREDIENTE:1,2 kg faina,300 gr osanza(hai),3 galbenusuri,3 linguri zahar,un praf de sare,1 lingura zahar,2 linguri otet,apa minerala cat cuprinde.
UMPLUTURA: gem de capsuni sau rahat, zahar praf
MOD DE PREPARARE
Din osanza si 600 gr faina facem un fel de aluat.cu care o sa ungem de trei ori aluatul pe care-l vom facem din restul de ingrediente.
Din primul aluat facem trei gramajoare.Din celalalt aluat se intinde o foaie foarte subtire pe care il ungem cu prima gramajoara il impaturim il lasam la rece o jumatate ora si apoi repetam inca de doua ori ungerea si impaturitul.
Dupa fiecare ungere lasam aluatul la rece.Trebuie sa impaturim de fiecare data aluatul in acelasi sens.Inainte de coacere intindem aluatul de grosimea unui deget .
Se vor taia patratele cu un cutit infierbantat in foc. Se umplu cu gem de capsuni si rahat(dupa preferinte).Punem o sobitoare ca sa nu curga gemul afara.Le coacem la foc potrivit cu deschizatura catre interiorul cuptorului.
Dupa coacere se dau prin zahar praf.Sunt mai bune a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu