Placinta cu foi fine

joi, 15 septembrie 2016

Chessecakes cu ciocolata

Ingrediente:
 Pentru blat: 400 g biscuiti, 250g unt
 Pentru crema: 500 g branza de vaci proaspata(scoaca),500 ml frisca lichida,250 g zahar pudra,100 ml apa rece, 100 ml lapte fierbinte,20 g gelatina(2 plicuri).
Pentru umplutura si decor:1 tabla ciocolata pentru glazura(600 gr)

 Mod de preparare:
Biscuiti se rup si se pun in blender.Se macina marunt si se adauga untul topit.Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili se aseaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept.Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.Intre timp pregatim crema de branza cu ciocolata.

 Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minte timp in care intr-un castron se blendareste branza pana este o pasta fina apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat.Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga apoi adaugam treptat frisca lichida si mixam pana se face ca o crema pufoasa.Gelatina dupa ce s-a umflat se pune in laptele fierbinte dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine(daca pui gelatina direct in laptele fierbinte nu isi mai face efectul).Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin.

 Ciocolata se topeste pe baie de aburi.Crema de branza se imparte in trei parti.In fiecare parte se pune ciocolata astfel incat sa iasa trei nuante de maro.Intr-o parte se pune mai putin in alta mai mult.

 Asamblare:
 Peste stratul de biscuiti se pune crema de branza in straturi de la deschis la
inchis.Deasupra se niveleaza si se rade putina ciocolata.Se lasa la rece cateva ore bune.

 Este o prajitura rapida,racoroasa si fara coacere.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu