Placinta cu foi fine

marți, 18 octombrie 2016

Placinta impletita cu mere si stafide

Ingrediente:
Aluat:650gr faina,1 plic drojdie uscata (7 gr) sau 25 gr drojdie proaspata,putina sare,2 oua,150 gr zahar,250 ml lapte caldut,100 gr untura de porc(unt sau margarina cu 82% grasime).
Umplutura: 8 mere mari,150 gr zahar,100 gr stafide,2 plicuri zahar vanilat cu scortisoara,1 lingurita scortisoara,zeama si coaja rasa de la o lamaie mare,1 lingura faina,1 ou + 2 linguri lapte pentru uns deasupra placinta, putin zahar praf pentru pudrat .

 Mod de preparare:
     Intr-un castron mai mare punem faina amestecata cu drojdia(daca folosim drojdie proaspata facem o maiaua din putin lapte +zahar+faina) laptele caldut + zaharul,sarea,untura si ouale.Facem o coca usor de modelat si care nu se lipeste de maini.Coca o lasam la dospit cam 1 ora.

    Intre timp pregatim umplutura : curatam merele de coaja si de samburi, le taiem cubulete si le stropim cu zeama de la lamaie ca sa nu se oxideze si sa nu isi schimbe culoarea.Adaugam zaharul, zaharul cu scortisoara si faina si le punem pe foc mic cam 10 minute pana se topeste zaharul.Lasam merele sa se raceasca putin apoi adaugam coaja rasa de la lamaie,stafidele si scortisoara.
    Cand aluatul a crescut il impartim in doua si il lucram pe masa de lucru presarata cu faina. Intindem o foaie dreptunghiulara punem jumatate din umplutura pe mijloc, taiam oblic lateralele aluatului cu un cutit bine acsutit si impletim.Asa procedam si cu a doua bucata de aluat.Cele doua impletituri le asezam intr-o tava cu hartie de copt le ungem cu oul batut +laptele ca sa prinda o crusta aurie.Placintelele vor sta la cuptor cam 30-40 minute la 180 grade.

     Dupa ce s-au copt le lasam la racit si apoi le pudram cu zahar praf. Foarte aromata si destul de gustoasa aceasta placinta impletita.Se poate umple si cu branza si stafide sau chiar si cu ciocolata.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu