Placinta cu foi fine

vineri, 16 septembrie 2016

Cremes

FOILE 200 gr faina, 4 galbenusuri, putina sare si smantana cat ia.Se amesteca bine si se intinde o foaie. Separat se amesteca 1 pahar de 100 gr. untura cu 2 pahare faina.Se unge foaia de mai sus, se ruleaza si se imparte in 4 parti.Se coc 4 foi pe dosul tavii.(eu am facut doar 2 foi pe o tava mai mare).

 CREMA 6 galbenusuri se freaca bine cu 200 gr.zahar si 2 vanilii. Se pune la fiert 1 l lapte, din care se lasa putin pentru a inmuia 130 gr. faina care apoi se toarna peste galbenusuri, amestecand bine. Cand laptele fierbe se adauga compozitia de mai sus, amestecand bine pana cand se ingroasa, apoi se lasa cam 5 minute sa se racoreasca.Apoi adaugam 150 gr unt taiat cubulete si se amesteca bine pana se incorporeaza tot untul.
 Se adauga albusele batute spuma(10= 4 de la foi si 6 de la crema) cu 200 gr. zahar. Cu crema obtinuta se umplu cate 2 foi, foaia de deasupra se poate sfarma. Deasupra se pune zahar pudra..

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu