Ingrediente: 100 ml ulei,200 ml lapte,4 oua mari intregi,250gr. zahar, 2 plicuri zahar vanilat,250 gr faina,1 plic praf de copt,1 esenta de rom,4 linguri nuca macinata, 50gr. ciocolata.
Ornare: 100 ml frisca lichida,bombonele decorative.
Mod de preparare:
Intr-un castron batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat,apoi treptat adaugam uleiul ,faina amesctecata cu praful de copt si laptele.Toate se mixeaza pana devine ca o pasta.Compozitia se pune in forme de briose doar trei parti( eu am avut doar 8 forme de silicon si restul le-am pus in forme de cosulete cu hartie speciala pentru briose).In compozitia ramasa se pune nuca,esenta de rom si ciocolata razuita marunt.In fiecare forma se pune putin din compozitia cu nuca si ciocolata.Se coc 15-20 minute la 180 grade.Dupa ce se coc se lasa la racit si apoi se orneaza cu frisca batuta in prealabil si bombonele decorative(dupa preferinte).Ies aproximativ 24 de briose mari.
Cand am facut briose am facut si un chec cu ciocolata pufos . Compozitia pentru chec este la fel ca si pentru briose.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu