INGREDIENTE: 500 gr faina, 100 gr zahar, 4 linguri bune de untura porc,2 oua,3 linguri bune de smantana,1/2 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.(sau 20 gr drojdie dizolvata în puțin lapte)
UMPLUTURA: 1-1,5 kg. mere,1 lingurita scortisoara,2 plicuri zahar vanilat,4 linguri zahar,1 esenta de rom(optional), 2 linguri gris.
MOD DE PREPARARE:
Faina se amesteca cu untura apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins.Daca mai trebuie adaugata faina se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi.Intr-o tava dreptunghiulara tapeatata cu hârtie de copt se pune prima foaie apoi umplutura apoi a doua foaie.Daca mai ramane coca faci grilaj deasupra.
Umplutura: Merele se curata de coaja se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu zaharul ,se calesc pana scade zeama apoi se adauga scortisoara,zaharul vanilat, esenta de rom(optional) si cele 2 linguri cu gris.
Prajitura astfel obtinuta se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute .Cand e gata coapta o lasi la racit si pui zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu