Placinta cu foi fine

marți, 9 ianuarie 2018

Linzer cu branza

Ingrediente:
 Aluat: 10 linguri zahar,10 linguri ulei,2 oua,1 plic zahar vanilat,1 praf de copt,1 praf de sare,1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu,200 gr smantana,750 gr faina.
  Umplutura: 750 gr branza dulce de vaci, 200 gr zahar,3 oua,3 linguri gris(daca branza e prea moale), coaja rasa de la o lamaie.
 Decor: zahar pudra

Mod de preparare:
    Pentru aluat punem intr-un castron ouale,zaharul,zaharul vanilat,uleiul,praful de copt si bicarbonatul, amestecam pana se omogenizeaza (ca la maioneza) apoi adaugam treptat din smantana si faina pana obtinem un aluat omogen pe care-l impartim in doua.Prima foaie o intindem pe hartie de copt , o asezam in tava adaugam compozitia de branza apoi facem grilaje din a doua foaie.Se coace la 180 grade C circa 30-35 minute.Dupa ce este coapta o pudram cu zahar pudra.










Bulete de cartofi cu peste afumat

Ingrediente : 4 cartofi mari,4 oua,2 bucati peste afumat( cam 200gr),50 gr unt,sare,piper,marar verde.

Mod de preparare:
   Cartofii se fierb in coaja.Ouale le fierbem mai tare (8 minute).Dupa ce s-au fiert si racit cartofii si ouale se dau prin razatoarea mare.Pestele afumat se taie cubulete mici.Se amesteca toate intr-un castron si se condimenteaza cu sare si piper iar la urma adaugam untul moale.Se amesteca bine si se formeaza bilute care se dau prin marar verde. Aceste bulete se servesc ca aperitiv.Sunt de efect.

 





Prajitura cu ciocolata si iaurt

Ingrediente:
 Blat: 1 cana de ulei,1 cana iaurt,1 ou,2 cani faina,2 lingurite bicarbonat,2 linguri cacao,2 cani zahar,1 plic zahar vanilat,1/2 lingurita sare,1 cana apa fierbinte.
 1 CANA =250 ML
 Glazura:200 gr ciocolata( pentru glazura), 200 ml frisca dulce(sau smantana), zahar dupa gust.

 Mod de preparare:
    Pentru blat amestecam toate ingredientele intr-un singur castron.Se omogenizeaza cu mixerul.Se coace la 180 grade C circa 30 minute intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Dupa ce s-a copt se lasa la racit.Deasupra turnam glazura. Ciocolata se topeste pe aburi. Se lasa foarte putin sa se raceasca apoi adaugam smantana sau frisca (ce avem) si putin zahar dupa gust.Eu am adaugat smantana de casa si a iesit ca o crema . O prajitura usoara rapida si economa.













Negresa cu bezea si gem de capsuni

Ingrediente:
 Blat: 5 galbenusuri,200 gr zahar,200 ml lapte,8 linguri ulei(150 gr margarina),3 linguri cacao,300 gr faina, 2 plicuri zahar vanilat,1 plic praf de copt,1 borcan mic de gem de capsuni.
 Bezea: 5 albusuri,200 gr zahar.

 Mod de preparare:
      Intr-un castron mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.Apoi adaugam alternativ laptele,uleiul,faina +praful de copt+cacao.
      Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu hartie de copt si se coace la 190 cam 20 minute.Intre timp batem tare bezeaua . Astfel blatul copt pe jumatate se scoate din cuptor se pune peste el gemul de capsuni apoi bezeaua si se da cuptor inca 20 minute.
       Este o prajitura foarte usoara si gustoasa.











Prajitura pufoasa cu mere

INGREDIENTE: 500 gr faina, 100 gr zahar, 4 linguri bune de untura porc,2 oua,3 linguri bune de smantana,1/2 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.(sau 20 gr drojdie dizolvata în puțin lapte)

UMPLUTURA: 1-1,5 kg. mere,1 lingurita scortisoara,2 plicuri zahar vanilat,4 linguri zahar,1 esenta de rom(optional), 2 linguri gris.

 MOD DE PREPARARE:
            Faina se amesteca cu untura apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins.Daca mai trebuie adaugata faina se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi.Intr-o tava dreptunghiulara tapeatata cu hârtie de copt se pune prima foaie apoi umplutura apoi a doua foaie.Daca mai ramane coca faci grilaj deasupra.
            Umplutura: Merele se curata de coaja se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu zaharul ,se calesc pana scade zeama apoi se adauga scortisoara,zaharul vanilat, esenta de rom(optional) si cele 2 linguri cu gris. Prajitura astfel obtinuta se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute .Cand e gata coapta o lasi la racit si pui zahar pudra.








Rulada de porc cu prune uscate

Ingrediente: 2 muschiuleti de porc, 10 felii de bacon,10 prune mari uscate,3 mere mari , 2 cepe mari,200 ml vin rosu,condimente pentru carne de porc.

 Mod de preparare

   Muschiuletul de porc se bate cu batatorul de snitele pana se obtine o bucata mare de carne. Apoi condimentam carnea cu condimente pentru carne de porc, asezam felii de bacon, prunele uscate taiate mai marunt, apoi rulam si obtinem 2 rulade pe care le legam cu ata alimentara. Le asezam intr-o tava, apoi punem merele cubulete si ceapa tot cubulete si vinul. Se dau la cuptor, cam 1 h 30 min. Se taie felii cand e rece. Se poate servi ca aperitiv si ca fel principal cu o garnitura de cartofi.