Ingrediente
Pentru aluat:
450 g spanac ( eu am folosit congelat, dar bine scurs de apă ), 3 ouă ,250 g făină cernută, 4 linguri cu smântână ,o linguriță cu bicarbonat și una cu praf de copt
sare și piper după gust
Pentru umplutură:
100 g unt moale, 300 g brânză de vaci ,1 ardel gras roșu, 1 ardel gras galben(portocaliu) ,două linguri cu smântână ( de preferat smântâna de la țară deoarece este mai cremoasă ) ,sare si piper după gust .
Mod de preparare:
Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare.Separat amestecam spanacul (decongelat si stors foarte bine de apa) cu cele 3 galbenusuri si smanatana pana devine ca o crema apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, sarea si piperul.La final punem albusurile batute spuma.Compozitia se coace intr-o tava dreptunghilara tapetata cu hartie de copt , 15 minute la 180 grade.
Proaspăt scoasă din cuptor, am rulat-o într-un prosop umed și am lăsat-o să se răcească pentru a-și păstra forma.
Pentru umplutura blendam branza de vaci pana a devenit ca o crema apoi adaugam untul moale si smantana .Se mixeaza pana devine cremoasa.La final se adauga ardeii taiati cubulete si se condimenteaza cu sare si piper.
Intre timp foaia rulata s-a racit , o umplem cu crema de branza si apoi o rulam in folie de aluminiu si o lasam apoi in frigider 2-3 ore.
Se serveste ca aperitiv taiata in felii . Este un aperitiv deosebit si aspectuos, servit alaturi de chiftelute,branza telemea,carnat si niste inele de ceapa..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu