Ingrediente:
Blat: 7 oua,7 linguri zahar,5 linguri de faina,2 linguri cacao,8 linguri ulei,1 plic praf de copt
Crema: 0.500 kg branza dulce,250gr unt,2 plicuri zahar vanilat,250 gr zahar
Jeleu: 0.700 litri suc de grefuit(roz),8 linguri zahar,2 plicuri budinca de capsuni
Mod de preparare:
Pentru blat mixam galbenusurile cu zaharul si cacaoa apoi adaugam in fir uleiul( ca la maioneza). Praful de copt se amesteca cu faina.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga peste galbenusuri si apoi punem faina in ploaie.Se amesteca cu o lingura de jos in sus.Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 30 minute la foc potrivit(180grade).Blatul copt se lasa la racit.
Intre timp se pregateste crema .Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat si treptat adaugam branza de vaci.
Crema se pune peste blatul racit.
Jeleul : Sucul de grefuit se pune la fiert cu zaharul si apoi adaugam praful de budinca dizolvat in putin suc.Jeleul astfel obtinut se lasa la racit .Nu se pune cald peste crema pentru ca riscam sa se taie crema.
O prajitura delicioasa, rapida si prea gustoasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu