Blat : 5 albusuri, 5 linguri zahar, 3 linguri ulei, 4 linguri faina, 1/2 plic praf de copt
Crema : 5 galbenusuri, 150 g zahar, 3 plicuri zahar vanilat, 4 linguri faina, 500 ml lapte,100 g ciocolata neagra, 250 g unt, 200 g biscuiti Petite beurre, 200 ml lapte
Decor:200 ml frisca lichida, bombonele decorative
Sirop : 4 linguri lapte caldut
Mod de preparare :
Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, uleiul treptat, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.
Crema : mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi faina si laptele treptat; punem craticioara pe foc mediu, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa ca o budinca. Impartim cantitatea de crema in 2: o parte ramane de vanilie, iar in cealalta jumatate adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pentru omogenizare. Fiecare crema o acoperim cu folie alimentara pana sa raceste. Untul il folosim de la temperatura camerei : 150 g unt il adaugam bucatica cu bucatica in crema de vanilie, iar 100 g de unt in crema de ciocolata.
Asamblare : blat insiropat cu 4 linguri lapte caldut – crema ciocolata – biscuiti inmuiati in lapte caldut- crema vanilie-frisca-bombonele decorative.
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o decoram cu frisca batuta spuma si bombonele decorative.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu