Placinta cu foi fine

joi, 12 ianuarie 2017

Trandafiri din mere si pachetele cu sunca si branza

Ingrediente: 1 aluat foietaj(frantuzesc),3 mere ionatan,5 linguri zahar,1 lingura scortisoara,gem de capsuni,1/2 lamaie(zeama),zahar pudra pentru ornat. Mod de preparare: Merele se spala, se taie in jumatati, se curata de samburi si se taie felii foarte subtiri.Apoi se pun intr-o cratita, se toarna apa cat sa le acopere si se pune la fiert cu 2 linguri de zahar si zeama de la 1/2 lamaie.Cand incep sa fiarba se stinge focul.Se scot imediat din apa pe o farfurie, sa se racoreasca. Apoi se pun pe o farfurie asternuta cu servetele de bucatarie, sa se usuce apa bine de pe ele. Se foloseste doar jumatate din pachet - adica doar o foaie din cele 2.A doua foaie am folosit-o pentru pachetele cu branza sarata si sunca.(taiate patratele, crestate putin, umplute cu sunca,branza sarata si smantana si marar verde,coapte la foc potrivit cam 45 minute). Foaia de foietaj am taiat-o fasii de cate 2cm le-am uns cu gem de capsuni,presarate cu zahar si scortisoara . Pe fiecare banda se pun felii de mere usor suprapuse.Apoi se ruleaza incat pana capata forma de trandafir.Fiecare trandafir obtinut se pune direct intr-o hartie de briosa si apoi in tava de copt.Dintr-o foaie se obtin 12 trandafiri.Se coc la foc potrivit cam 50-60 minute.Dupa ce s-au copt se pudreaza cu zahar pudra. Sunt buni si calzi si reci. Deci dintr-un pachet de foietaj faci si dulce si faci si ceva sarat.Oricum le faci sunt foarte bune dupa preferinte.(trandafiri din mere sau pachetele cu sunca si branza). 2 in 1 .






























Un comentariu: