Placinta cu foi fine

luni, 16 ianuarie 2017

Cheesecake cu clementine

Ingrediente: Blat: 350 gr biscuiti,150 gr margarina RAMA (sau unt),13-14 biscuiti intregi. Crema:300 gr branza de vaci(scoaca),500 ml frisca lichida,150 ml zahar ,100 ml apa rece,100 ml lapte fierbinte,20 g gelatina(2 pliculete),3 plicuri de zahar vanilat, 2 portocale,3 mere,4 clementine(pentru decor),2 lamaii.







Mod de preparare: Biscuiti se rup si se pun in blender.Se macina marunt si se adauga untul topit.Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili se aseaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept.Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.Intre timp pregatim crema.















 Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minte timp in care intr-un castron se blendareste branza pana este o pasta fina apoi adaugam zaharul si cel vanilat.Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga apoi adaugam treptat frisca lichida si mixam pana se face ca o crema pufoasa.Gelatina dupa ce s-a umflat se pune in laptele fierbinte dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine(daca pui gelatina direct in laptele fierbinte nu isi mai face efectul).Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin. Fructele (portocalele,merele si lamaiile) le curatam de coaja si le taiem cubulete.Se lasa la stors.In sucul rezultat punem cativa biscuiti ca suport de al doilea strat de biscuiti. Fructele taiate marunt se amesteca cu crema de branza.







Asamblare: Peste stratul de biscuiti punem pe marginea formei felii de portocale si lamaii taiate in doua , punem 1/2 din crema de branza, biscuiti intregii inmuiati in sucul de la fructe, a doua jumatate de crema apoi nivelam, decoram cu clementine si il punem la rece.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu