Placinta cu foi fine

vineri, 21 octombrie 2016

Tocana de legume cu orez pentru iarna

Ingrediente:800 ml ulei,1.5 kg ceapa,2 kg ardei kapia,1 kg morcovi,2 teline,3 radacina patrunjel,1 l bulion(sau 2 kg rosii),0.700 kg orez,sare,piper, foi de dafin,2 leg patrunjel verde.

Mod de preparare:
     Legumele se curata si apoi se spala.Ceapa se taie julien, morcovii,patrunjelul si telina se dau pe razatoarea mare.Ardeii se taie felii subtiri si se calesc cu putina sare pana se inmoaie.Eu am calit ceapa separat iar morcovii si patrunjelul impreuna cu telina.Ardeii la fel separat

.Intr-o cratita mai mare le amestecam impreuna pe toate. Orezul se fierbe in apa, apoi se strecoara si se da sub un jet de apa rece.Cand toate legumele impreuna au o consistenta clara adaugam bulionul si apoi orezul fiert.Se mai lasa cam 20 minute .La final adaugam sare,piperul si frunzele de dafin.Chiar la final punem verdeata tocata marunt.

Asa calda o punem in borcane si cam 30 minute la dunst. O reteta usoara plina de legume si vitamine pe care o putem consuma si in timpul postului.




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu