Placinta cu foi fine

miercuri, 19 octombrie 2016

Cheesecake cu struguri si mar

Ingrediente:
 Pentru blat: 400 gr biscuiti,250 gr unt sau 1 cub RAMA pentru prajituri
Pentru crema: 300 gr branza de vaci proaspata(scoaca),300 ml frisca lichida,150 gr zahar pudra+ 100 gr zahar,100 ml apa rece,100 ml lapte fierbinte,20 g gelatina(2 plicuri),3 plicuri de zahar vanilat. Decor: 2 mere mari rosii si un ciorchine de strugure alb.

Mod de preparare: Biscuiti de rup si se pun in blender.Se macina marunt si se adauga untul topit.Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili se aseaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept.Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.Intre timp pregatim crema si fructele.

 Pentru crema se pune pentru prima data gelatina (2 plicuri) in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minute timp in care intr-un castron se blendareste branza pana devine o pasta fina apoi adaugam zaharul si zaharul pudra si cel vanilat.Mixam pana se face o crema pufoasa impreuna cu frisca lichida putin cate putin .Gelatina dupa ce s-a umflat se pune in laptele fierbinte dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine(daca pui gelatina in laptele fierbinte nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin si mixam in continuare.

Fructele le spalam. Merele se taie cubulete dar pastram doar cateva felii subtiri pentru decor.Strugurii ii taiem in doua si ii curatam de samburi.

Asamblare: peste stratul de biscuti punem pe marginea formei struguri si felii de mar jumatate di crema apoi cubuletel de mar si jumatatile de struguri apoi cealalta jumatate de crema si ornam cu struguri si felii de mar.(dupa preferinta).

 O prajitura usoara fara coacere cu fructe de sezon.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu