Placinta cu foi fine

joi, 8 februarie 2018

Rulada cu spanac si branza

Ingrediente
 Pentru aluat: 450 g spanac ( eu am folosit congelat, dar bine scurs de apă ), 3 ouă ,250 g făină cernută, 4 linguri cu smântână ,o linguriță cu bicarbonat și una cu praf de copt sare și piper după gust
Pentru umplutură: 100 g unt moale, 300 g brânză de vaci ,1 ardel gras roșu, 1 ardel gras galben(portocaliu) ,două linguri cu smântână ( de preferat smântâna de la țară deoarece este mai cremoasă ) ,sare si piper după gust .

 Mod de preparare:
Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare.Separat amestecam spanacul (decongelat si stors foarte bine de apa) cu cele 3 galbenusuri si smanatana pana devine ca o crema apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, sarea si piperul.La final punem albusurile batute spuma.Compozitia se coace intr-o tava dreptunghilara tapetata cu hartie de copt , 15 minute la 180 grade. Proaspăt scoasă din cuptor, am rulat-o într-un prosop umed și am lăsat-o să se răcească pentru a-și păstra forma.

Pentru umplutura blendam branza de vaci pana a devenit ca o crema apoi adaugam untul moale si smantana .Se mixeaza pana devine cremoasa.La final se adauga ardeii taiati cubulete si se condimenteaza cu sare si piper. Intre timp foaia rulata s-a racit , o umplem cu crema de branza si apoi o rulam in folie de aluminiu si o lasam apoi in frigider 2-3 ore. Se serveste ca aperitiv taiata in felii . Este un aperitiv deosebit si aspectuos, servit alaturi de chiftelute,branza telemea,carnat si niste inele de ceapa..



















Prajitura cu suc de grefuit

Ingrediente:
 Blat: 7 oua,7 linguri zahar,5 linguri de faina,2 linguri cacao,8 linguri ulei,1 plic praf de copt
 Crema: 0.500 kg branza dulce,250gr unt,2 plicuri zahar vanilat,250 gr zahar
 Jeleu: 0.700 litri suc de grefuit(roz),8 linguri zahar,2 plicuri budinca de capsuni

Mod de preparare:
 Pentru blat mixam galbenusurile cu zaharul si cacaoa apoi adaugam in fir uleiul( ca la maioneza). Praful de copt se amesteca cu faina.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga peste galbenusuri si apoi punem faina in ploaie.Se amesteca cu o lingura de jos in sus.Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 30 minute la foc potrivit(180grade).Blatul copt se lasa la racit. Intre timp se pregateste crema .Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat si treptat adaugam branza de vaci.
Crema se pune peste blatul racit.
Jeleul : Sucul de grefuit se pune la fiert cu zaharul si apoi adaugam praful de budinca dizolvat in putin suc.Jeleul astfel obtinut se lasa la racit .Nu se pune cald peste crema pentru ca riscam sa se taie crema.
 O prajitura delicioasa, rapida si prea gustoasa.











Prajitura CRAIASA ZAPEZII

Ingrediente:
Blat : 5 albusuri, 5 linguri zahar, 3 linguri ulei, 4 linguri faina, 1/2 plic praf de copt
 Crema : 5 galbenusuri, 150 g zahar, 3 plicuri zahar vanilat, 4 linguri faina, 500 ml lapte,100 g ciocolata neagra, 250 g unt, 200 g biscuiti Petite beurre, 200 ml lapte
 Decor:200 ml frisca lichida, bombonele decorative
 Sirop : 4 linguri lapte caldut

 Mod de preparare :

 Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, uleiul treptat, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.
 Crema : mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi faina si laptele treptat; punem craticioara pe foc mediu, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa ca o budinca. Impartim cantitatea de crema in 2: o parte ramane de vanilie, iar in cealalta jumatate adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pentru omogenizare. Fiecare crema o acoperim cu folie alimentara pana sa raceste. Untul il folosim de la temperatura camerei : 150 g unt il adaugam bucatica cu bucatica in crema de vanilie, iar 100 g de unt in crema de ciocolata.

 Asamblare : blat insiropat cu 4 linguri lapte caldut – crema ciocolata – biscuiti inmuiati in lapte caldut- crema vanilie-frisca-bombonele decorative.

 Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o decoram cu frisca batuta spuma si bombonele decorative.