Placinta cu foi fine

miercuri, 18 ianuarie 2017

Gogosi turnate cu lingura

Ingrediente: 2-3 oua 250 ml lapte 500 gr faina 100 gr unt arome (de lamaie,portocala,vanilie.rom...etc) 5 linguri zahar 1 lingurita praf de copt ulei(untura) pentru prajit zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
 Intr-un castron amestecam laptele putin cald cu zaharul si untul pana se topeste untul.Apoi adaugam faina, aromele si praful de copt.Trebuie sa fie o coca mai subtire.Se ia cu lingura si se pune la prajit.Lingura se inmoaie de fiecare data in ulei pentru a capata o forma frumoasa .Se pot praji in untura sunt mai gustoase.Se iau pe un servetel absorbant si apoi se pudreaza cu zahar. Sunt divine.





luni, 16 ianuarie 2017

Cheesecake cu clementine

Ingrediente: Blat: 350 gr biscuiti,150 gr margarina RAMA (sau unt),13-14 biscuiti intregi. Crema:300 gr branza de vaci(scoaca),500 ml frisca lichida,150 ml zahar ,100 ml apa rece,100 ml lapte fierbinte,20 g gelatina(2 pliculete),3 plicuri de zahar vanilat, 2 portocale,3 mere,4 clementine(pentru decor),2 lamaii.







Mod de preparare: Biscuiti se rup si se pun in blender.Se macina marunt si se adauga untul topit.Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili se aseaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept.Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.Intre timp pregatim crema.















 Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minte timp in care intr-un castron se blendareste branza pana este o pasta fina apoi adaugam zaharul si cel vanilat.Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga apoi adaugam treptat frisca lichida si mixam pana se face ca o crema pufoasa.Gelatina dupa ce s-a umflat se pune in laptele fierbinte dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine(daca pui gelatina direct in laptele fierbinte nu isi mai face efectul).Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin. Fructele (portocalele,merele si lamaiile) le curatam de coaja si le taiem cubulete.Se lasa la stors.In sucul rezultat punem cativa biscuiti ca suport de al doilea strat de biscuiti. Fructele taiate marunt se amesteca cu crema de branza.







Asamblare: Peste stratul de biscuiti punem pe marginea formei felii de portocale si lamaii taiate in doua , punem 1/2 din crema de branza, biscuiti intregii inmuiati in sucul de la fructe, a doua jumatate de crema apoi nivelam, decoram cu clementine si il punem la rece.

















joi, 12 ianuarie 2017

Salata de naut cu legume

Ingrediente:300 gr naut fiert,3 rosii,100 gr masline fara samburi,4 ardei grasi rosii copti,1 legatura patrujel verde,4 linguri ulei masline,2 catei usturoi,1 lingurita mustar,2 cepe rosii,sare,piper si zeama de la 1 lamaie. Mod de preparare: Rosiile le feliem mai subtire,ceapa rosie o taiem rondele si o stropim cu putina zeama de lamaie,maslinele le feliem si nautul fiert prospat il lasam la racit(poti folosi naut din conserva).Ardeii rosii se coc se lasa cu putina sare apoi ii curatam de coaja si samburi. Frunzele de patrujel le tocam marunt. Le asezam toate intr-un bol toate legumele si apoi facem dressingul din mustar,usturoi pisat, ulei si zeama de lamaie.Le amestecam bine si potrivim salata de sare si piper. O putem servi cu orice mancare sau pur si simplu ca atare. Eu o fac de cate ori pot si cam des. Este o salata delicioasa,sanatoasa si plina de vitamine.Ar trebui sa o consumam cat mai des.








Trandafiri din mere si pachetele cu sunca si branza

Ingrediente: 1 aluat foietaj(frantuzesc),3 mere ionatan,5 linguri zahar,1 lingura scortisoara,gem de capsuni,1/2 lamaie(zeama),zahar pudra pentru ornat. Mod de preparare: Merele se spala, se taie in jumatati, se curata de samburi si se taie felii foarte subtiri.Apoi se pun intr-o cratita, se toarna apa cat sa le acopere si se pune la fiert cu 2 linguri de zahar si zeama de la 1/2 lamaie.Cand incep sa fiarba se stinge focul.Se scot imediat din apa pe o farfurie, sa se racoreasca. Apoi se pun pe o farfurie asternuta cu servetele de bucatarie, sa se usuce apa bine de pe ele. Se foloseste doar jumatate din pachet - adica doar o foaie din cele 2.A doua foaie am folosit-o pentru pachetele cu branza sarata si sunca.(taiate patratele, crestate putin, umplute cu sunca,branza sarata si smantana si marar verde,coapte la foc potrivit cam 45 minute). Foaia de foietaj am taiat-o fasii de cate 2cm le-am uns cu gem de capsuni,presarate cu zahar si scortisoara . Pe fiecare banda se pun felii de mere usor suprapuse.Apoi se ruleaza incat pana capata forma de trandafir.Fiecare trandafir obtinut se pune direct intr-o hartie de briosa si apoi in tava de copt.Dintr-o foaie se obtin 12 trandafiri.Se coc la foc potrivit cam 50-60 minute.Dupa ce s-au copt se pudreaza cu zahar pudra. Sunt buni si calzi si reci. Deci dintr-un pachet de foietaj faci si dulce si faci si ceva sarat.Oricum le faci sunt foarte bune dupa preferinte.(trandafiri din mere sau pachetele cu sunca si branza). 2 in 1 .