Placinta cu foi fine

marți, 11 iulie 2017

Chessecake cu cirese negre

Pentru blat:400 gr biscuiti,250 gr unt
 Pentru umplutura : 0.500 kg branza de vaci,500 ml frisca lichida,200 gr zahar,2 plicuri zahar vanilat,1 kg cirese fara samburi, 3 plicuri gelatina,100 ml lapte, 100 ml apa,100 gr zahar(pentru jeleu).

 Mod de preparare: 
  Biscuiti se maruntesc in blender si se pune untul topit peste biscuitii macinati.Intr-o forma cu margini detasabile se pune stratul de biscuiti si se da la rece pentru 30 minute. In cele 100 ml apa se pun 2 plicuri de gelatina si se lasa sa se umfle.Intre timp blendarin branza de vaci pana devine ca o pasta apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si frisca lichida si se continua baterea cu mixerul cam 3 minute pana creste crema (se cam dubleaza).Gelatina care deja s-a umflat se pune ca sa se dizolve in cele 100 ml lapte cald dar nu fierbinte. (Gelatina pusa in laptele fierbinte nu se dizolva cum trebuie si nu isi face efectul ).Astfel gelatina dizolvata in lapte se amescteca cu crema de branza si astfel obtinem umplutura.

 Ciresele fara samburi se aseaza roata dupa forma adaugam 1/2 umplutura apoi 1/2 din cantitatea de cirese iar umplutura de branza si deasupra facem un jeleu de cirese.Ciresele ramase se pun pe foc cu 100 gr zahar si un plic de gelatina.Jeleu se lasa sa se racesca putin( nu se pune fierbinte peste crema riscam sa se taie) apoi il intindem deasupra.

Se lasa la rece la frigider cam 4-5 ore.

 O reteta usoara, racoritoare, rapida si fara coacere.SUPER BUNA.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu