Placinta cu foi fine

duminică, 4 august 2019

Cheesecake cu clementine si lamaie

INGREDIENTE

Blat: 350 gr biscuiti, 150 gr margarina RAMA Crema: 300 gr branza de vaci (scoaca), 500 ml frisca lichida, 150 gr zahar pudra, 100 ml apa rece, 100 ml lapte fierbinte, 20 g gelatina (2 pliculete), 2 plicuri de zahar vanilat
 Jeleu: 8 clementine, 1 lamaie (pentru decor), 6 linguri zahar pudra, 100 ml apa rece, 20 gr gelatina(2 plicuri)

Mod de preparare:

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma patrata cu pereti detasabili se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.Intre timp pregatim crema.

 Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minte, timp in care intr-un castron se paseaza branza pana este o pasta fina, apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat. Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga, apoi adaugam treptat frisca lichida batuta spuma si mixam pana se face ca o crema pufoasa. Gelatina dupa ce s-a umflat, se pune in laptele fierbinte, dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine (daca pui gelatina direct in laptele fierbinte nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin. Peste stratul de biscuiti punem pe marginea formei felii de lamaie si apoi crema de branza. Se pune la frigider circa 2 ore.

 Jeleu il preparam din clementinele curatate de coaja si puse in blender. Se pun la foc mic cu zaharul pudra pana da in 2-3 clocote apoi strecuram siropul printr-o sita. Se la sa la racit.Gelatina se pune la umflat in 100 ml apa. Cand siropul s-a mai racit (dar nu fierbinte) adaugam gelatina apoi punem jeleu peste crema de branza. Se lasa la frigider. Se portioneaza dupa preferinte.


















Cheesecake cu afine

Ingrediente:
Pentru blat: 400 gr biscuiti,150 gr unt sau 1 cub RAMA pentru prajituri(de 250 gr)
Pentru crema: 300 gr branza de vaci proaspata(scoaca),500 ml frisca lichida,250 gr zahar pudra,100 ml apa rece,100 ml lapte fierbinte,20 g gelatina(2 plicuri),3 plicuri de zahar vanilat, 250 gr afine.
Decor: 250 gr afine,6 linguri de zahar,2 plicuri gelatina(20 gr),100 ml apa rece

Mod de preparare:
 Biscuiti de rup si se pun in blender.Se macina marunt si se adauga untul topit.Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili se aseaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept.Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.Intre timp pregatim crema si fructele. Pentru crema se pune pentru prima data gelatina (2 plicuri) in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minute timp in care intr-un castron se blendareste branza pana devine o pasta fina apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat.Mixam pana se face o crema pufoasa impreuna cu frisca lichida putin cate putin .Gelatina dupa ce s-a umflat se pune in laptele fierbinte dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine(daca pui gelatina in laptele fierbinte nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin si mixam in continuare. Afinele le spalam si le adaugam in crema de branza.
Pentru jeleul de afine punem afinele cu zaharul pe foc mic si lasam in cateva clocote.Se lasa la racit.Intre timp punem gelatina la inmuiat si dupa 8-1o minute se adauga in jeleul de afine.

Asamblare: peste stratul de biscuti punem crema de branza si deasupra jeleul de afine.
Se lasa la frigider cam 3-4 ore apoi se portioneaza spre servire.

O prajitura usoara fara coacere cu fructe de sezon.